pc tuning
http://pctuning.ewk.hu/

MENÜ

A Western Digital kitart a HDD mellett

Nagyon jó évet zárt a Western Digital a merevlemezek piacán, hiszen az előzetes kalkulációk szerint a vállalat szállította le 2010-ben a legtöbb HDD-t. Nem is csoda, hogy a gyártó továbbra is a merevlemezek mellett kardoskodik, így az SSD-piacon csak az értékesebb szegmenseket próbálják lefedni.

John Coyne, a vállalat elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az SSD-k terjedése az asztali és a mobil számítógépek piacán nem nevezhető komolynak, amit a cég a túlzottan magas árakkal magyaráz. Egyelőre úgy tűnik, hogy az olcsóbb gyártásra nincs lehetőség, így a Western Digital továbbra is a mágneses technológiákra koncentrál. Ettől függetlenül a gyártó nem tartja lényegtelen tényezőnek a flashmemóriákat, és folyamatosan vizsgálják a HHD-k, azaz a hibrid merevlemezek létjogosultságát. Ezt a koncepciót a legnagyobb riválisként számon tartott Seagate pont az elmúlt év közepén élesztette újra, és a Momentus XT termékcsaládba tartozó megoldások jó teljesítménnyel rendelkeznek, miközben a tárkapacitáshoz mért árazásuk sem mondható magasnak. John Coyne ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a hibrid megoldások esetében az operációs rendszer is kulcsfontosságú tényező, mivel ha nincs a szükséges adat a merevlemez flashalapú tárolójában, akkor az elérési idő nem csökken. Ennek megfelelően a Western Digital dolgozik a megfelelő szoftveres támogatáson, ami a HHD-ket hatékonnyá teszi a jövőben.

 

Sandy Bridge-es asztali gépek

A Sandy Bridge architektúra érkezésekor nemcsak a hordozható gépek és alaplapok közt jelentek meg az újdonságok, hanem jó néhány gyártó asztali számítógép sorozatában is debültáltak az új platformos modellek. A Dell Vostro szériájában például a Vostro 460 üzleti termékvonalas gépezete újult meg. A minitoronyban tehát már a második generációs Intel Core i5 vagy i7 processzorok dolgozhatnak a választott konfigurációtól függően. A memória mérete maximum 16 GB-ig emelhető, a tárhelyé pedig 3 TB-ig. Alap kiegészítő a Blu-ray meghajtó, a grafikus kártya szerepét pedig integrált, vagy diszkrét AMD, NVIDIA gyártmányú típus töltheti be. Van Gigabit Ethernet, 3.0-s USB aljzat, az energiát biztosító 350 wattos táp, továbbá opcionálisan Wi-Fi kártya is kerülhet a Vostróba. A kezdőára 600 dollár lesz, operációs rendszerként Windows 7 Professionalt telepítenek rá.

 

80 megapixel egy kattintással

 

A gyártó új IQ sorozatát mutatta be a napokban, melyek közül az IQ180 80, az IQ160 60,5, és az IQ140 40 megapixeles CCD-vel rendelkezik. Mindhárom készülék 3,2”-os multi-touch-os LCD-t kapott, amelyek felbontása 1,15 millió képpont. Az IQ180 már USB 3.0 aljzattal is rendelkezik, amit elsősorban a gyors képmásolásra használhatunk. A FireWire 800 port segítségével távvezérelt módban is használható a készülék. Az IQ180 hátfal áprilistól, az IQ160 és IQ140 pedig májustól lesz kapható, az áruk 16 990 eurótól indul.

Hírek

  • Drágább alaplapok 2011-Drágább alaplapok 2011-ben
    2011-01-25 17:13:41

    Aki 2011-ben alaplapot akar venni, az nem fog örülni a kialakuló helyzetnek, ugyanis a dolgok jelenlegi állása szerint idén nőhet a termékek árazása. Az alaplapok egyik fő alkotóeleme a réz, melynek átlagára folyamatosan növekszik. Jelenleg egy tonna rezet 9500 dollárért lehet vásárolni, ami a jelenlegi árazás mellett túl magas költség, így a gyártóknak árat kell emelni a megfelelő haszon megtartása érdekében.

    Az iparági források az év első felében többnyire 5-10%-os áremelésre lehet számítani, de egyes termékek esetében a 15% sem zárható ki. Chewei Lin, az Asus szóvivője szerint az áremelés nem fogja negatívan érinteni az alaplapok piacának növekedését, vagyis továbbra is kifejezetten életképes lesz ez a szegmens. Az Asus az előző évben 21,6 millió terméket szállított le, és a vállalat 2011-ben ezt az eredményt 5%-kal szeretné felülmúlni.

Szavazás

te neked van tuningolva a pcd?
nem
igen
Asztali nézet